Helpt een afslankband echt?

Je ziet ze steeds vaker, sporters die een afslankband of ook wel een waist trainer genoemd, dragen tijdens het sporten. Het zou helpen bij een betere vetverbranding wat betekent dat je sneller afvalt. Dat is natuurlijk fijn, maar zijn er ook andere voordelen en helpt het echt? Dat zal besproken worden.

Afslankbanden zijn er in verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld de Waist trainer corset, die je als korset draagt, maar dan wel als reden voor het afslanken. Normale korsetten worden gebruikt om er slanker uit te zien voor even , voor een feestje of als mode. Een afslankband heeft namelijk een materiaal waardoor vet sneller verbrand.  Daarnaast heb je ook een Waist Trainer Vest die je juist om je hele lichaam draagt in plaats van alleen om jouw taille.

Maar helpt het nou wel echt? Want als je gewoon goed zou sporten zou je ook genoeg vet moeten verbranden? Het gebruiken van een waist trainer helpt ook bij je houding. Hierdoor sport je ook effectiever en zal het vet sneller verbranden. Het ondersteunt ook je rug. Een ander groot voordeel van het gebruik van een afslankband is dat je niet meer zult eten dan nodig is. Dat klinkt vreemd, maar het zal dus de lekkere trek controleren. De afslankband is een beetje strak waardoor je maag niet ontzettend uit kan zetten als je veel eet. Als je dus voldoende eet zul je merken dat je vol zit, terwijl zonder afslankband je meer kunt eten. Je zult dus nooit meer eten dan nodig is als je een band draagt.Een ander voordeel is dat het voelt alsof je een knuffel krijgt. Dit kan een emotioneel voordeel zijn en kan als rustgevend worden ervaren. Daarnaast geeft een waist trainer ook meer zelfvertrouwen. Je lijkt namelijk slanker, je borsten lijken groter en je hebt een rechtere rug. Op die manier zul je je beter voelen wat hlept bij het krijgen van meer zelfvertrouwen.