Een masker voor je haar

Dat klinkt vrij vreemd. Een masker zit meestla op je hoofd. Maar er bestaan ook masker voor op je haar. Dit soort producten kun je gewoon kopen bij een drogist of supermarkt en zorgt er voor dat jouw haar sterker wordt en wordt gerepareerd. Verder helpt een Haarmasker er voor dat je haar gaat glazen, vitaler wordt en zacht kan maken. Als je je haar regelmatig verft of styled met föhn of stijltang, dan is het verstandig om eens in de zoveel tijd een haarmasker te nemen op jouw haar te repareren. Eigenlijk kun je het nemen van een haarmasker vergelijken met iets repareren. Je haar haar dus soms een reparatie nodig omdat het best wat te verduren heeft.

Ook bij haar extensions zetten is het handig om eens in de zoveel tijd een haarmasker te nemen. Extensions kunnen soms jouw haar beschadigen, zeker in combinatie met bijvoorbeeld regelmatig föhnen. Overigens kun je zelf ook een haarmasker maken als je dit leuk vindt of fijner vindt. Er zijn namelijk natuurlijke producten die jouw haar versterken en gezonder maken. Denk hierbij aan mayonaise (ja echt waar!), honing, olijfolie of banaan. Deze producten kun je verwerken in een masker en in jouw haar doen. Doe er dan aluminiumfolie in om er voor te zorgen dat het op zijn plek blijft zitten en dat het niet op jouw bank of stoel valt.

Als je dus gezonder, sterker en glanzend haar wilt raad ik aan een haarmasker te gebruiken. Je kunt bij jouw kapper om advies vragen. Zij hebben er veel verstand van en kunnen je een product aanraden die perfect bij jouw haartype past. Je moet overigens wel op de prijzen letten. Grote merken zijn vaak een stuk duurder, maar dit betekent niet dat het gelijk beter is. Haarmaskers kunnen sowieso duur zijn dus kies voor een huismerk of kleiner merk wil je een haar masker gebruiken.