Een elektrische step als vervanger van je auto

Het hebben van een auto kan soms wel de basis zijn voor heel wat kopzorgen. Naast de hoge vaste lasten die het met zich meebrengt, zoals de verzekering en keuringskosten, staat de doorsnee auto vaker stil. Geen effici├źnt gebruik van je heilige koe dus en heb je er bovendien ook files en parkeerproblemen mee te maken. Waarom dan niet kiezen voor een alternatief vervoersmiddel?

Met een elektrische step blijf je gewoon mobiel

Een step is allang geen speelgoed meer waar kinderen zich mee kunnen vervoeren. Tegenwoordig zijn elektrische steps verkrijgbaar die eens serieuze vervanging zijn voor een auto, vooral wanneer het gaat om het verplaatsen over korte afstanden. Bovendien heb je met een step geen problemen meer met files en behoren parkeerproblemen tot het verleden. Er zijn bovendien diverse uitvoeringen verkrijgbaar zodat je ook kunt kiezen voor modellen waar er een boodschappenmand op past of waar je er zelfs mee op ongebaande wegen kunt rijden.

Het onderhoud vergt ook heel weinig

Electromotoren zijn heel onderhoudsarm en dat merk je ook wanneer je een elektrische step bezit. Naast het periodiek vervangen van de batterij vraagt het onderhoud om heel weinig en dien je er alleen voor te zorgen dat er niet door overmatig hoog water wordt gereden. Daar houdt de motor wel niet van, maar zal je dat als verantwoordelijke bestuurder wel achterwege laten.

Met een elektrische step ben je dus altijd mobiel waarbij de kosten voor onderhoud vel lager uitvallen dan dat van een auto