Emigreren

Veel mensen zijn het leven in Nederland wel eens beu. Veel werkdruk, zelden goed weer en het wordt steeds voller en voller in dit dichtbevolkte land. Iedereen heeft daarom weleens gefantaseerd over een nieuw leven ergens anders beginnen. Voor Henk en Marja is dit plan heel serieus geworden nadat ze afgelopen lente een lastminute Portugal hadden geboekt. Via de mooie website lastminuteportugal.nl waren ze op een mooie aanbieding gestuit voor een prachtige vakantie in de Algarve. Toen ze eenmaal tien dagen in de Algarve waren geweest wilden ze niet meer terug naar Nederland. Het mooie weer, de ontspannen sfeer en de vriendelijke mensen hadden een enorme indruk op het getrouwde stel gemaakt.

Het stel had het wel vaker gehad over emigreren uit Nederland maar vooralsnog was het bijna altijd een soort van fantasie maar nu zijn de plannen echt serieus. Henk is namelijk afgelopen zomer met pensioen gegaan en omdat het stel ook geen kinderen heeft kunnen ze doen en laten wat ze willen. De Algarve spreekt Marja ook zo aan omdat de Algarve weliswaar lekker zonnig is maar het er ook nooit echt drukkend warm is. Dit komt namelijk omdat er een frisse zeewind waait en hierdoor is er altijd wel een soort van verkoeling. Omdat Marja vaak last heeft van hoofdpijn als het drukken warm is vind ze dit een zeer groot pluspunt van de Algarve voor haar.

Daarnaast is het momenteel  ook een uitstekende tijd om een huis te kopen in de Algarve. De economische crisis heeft er namelijk voor gezorgd dat de huizenprijzen weliswaar nu stabiel zijn maar nog steeds vrij laag. Mocht je nu dus een huis kopen in de Algarve dan geeft het huis niet alleen woonplezier maar vrij waarschijnlijk ook return on investment. Al deze redenen hebben er dus voor gezorgd dat Henk en Marja op het punt staan om te emigreren naar de Algarve!