Zoeken naar uw vermiste huisdier

Het op één na ergste wat er met uw dier aan de hand kan zijn is dat het dier vermist raakt. U weet niet waar uw dier is en u weet ook niet waarom het dier er niet is. De meest verschrikkelijke gedachtes vliegen door uw hoofd. Het is echter beter om deze gedachtes uit uw hoofd te zetten en direct te beginnen met zoeken. Hier zijn een aantal tips die de zoektocht naar uw vermiste dier makkelijker zullen maken.

De zoektocht

De zoektocht begint altijd dicht bij huis. Kijk in alle hoeken en gaten, want misschien zit het dier vast of is het uit angst niet meer weg te krijgen uit de bosjes. Dit kan een reden zijn waarom uw huisdier niet reageert op uw roep, dus kijk ook als er niks te horen is. Vraag uw buren om goed op te letten en in hun schuurtjes te kijken. De hele buurt kan ingeschakeld worden door posters op te hangen met een goede beschrijving. Internet is ook een manier om een grote groep mensen te bereiken. Vaak werkt een beloning extra goed. Zorg dat uw deur open blijft staan en dat er iets te eten en te drinken is.

Gevonden?

Is uw huisdier gevonden en heeft het schade of een ziekte opgelopen? Zoek direct een dierenarts in de buurt die u hiermee kan helpen en/of adviseren.