Dakdekker in Ensched voor op uw dak

Op een dakdekker Enschede recente middag , de New Dakdekker in Ensched voor op uw dak Yorkse architect Jamie Carpenter , comfortabel in een magenta oxford shirt van een parelmoer stof die glinsterde in de zon , begroet een kleine groep journalisten en stadsambtenaren in de voorkant van de Cotton Bowl . Ze waren gekomen voor een tour van zijn nieuwe installatie , Light Veil , een rok van metalen linten die zich vastklampt aan het stadion aan de uiteinden , afschermt tegen de zon.
De rok , met zijn verschuiven dakdekker Enschede tinten , was alleen de eerste suggestie van Carpenter’s speciale aandacht voor de eigenschappen van het licht , een aandacht die hem heeft verdiend een unieke status op het gebied van architectuur en een Genius Grant van de MacArthur Foundation. Carpenter is de architect andere architecten bellen als ze nodig hebben om een complex probleem met licht op te lossen en doen dat met een serene finesse die tegelijk technisch hoogwaardige , esthetisch inspirerend en milieugevoelige .
Als Carpenter is bekend bij het publiek , is het dakdekker Enschede vooral voor zijn beglaasd atrium van Time Warner Center in New York , een prachtige prestatie van de kabel -net techniek die een enorme doos van een kamer met heldere licht en uitzicht op Central Park baadt . Maar een deel van wat maakt Carpenter zo aantrekkelijk om naam-merk collaborateurs zoals Norman Foster , Richard Meier en Skidmore Owings & Merrill is zijn low profile . In plaats van hen te beroven van hun schijnwerpers , hij in plaats daarvan verspreidt het in een meer dakdekker Enschede etherische gloed.