Voorkom slachtoffers in het verkeer

 

Sommige doen het elke vakantie. Heerlijk erop uit lekker elke zomer ergens anders kamperen. Veel mensen hebben het beeld dat kamperen een redelijk simpele en goedkope vakantie is, een vakantie voor de armere onder ons. Maar de luxe die campings tegenwoordig leveren bewijst van niet. De overnachtingsmogelijkheden zijn hartstikke fijn en luxueus. Een groot voordeel is natuurlijk dat je elk jaar met gemak ergens anders kan kamperen. Je kunt gemakkelijk rondreizen en Europa verkennen. Als je locatie niet zo mooi of interessant blijkt te zijn, dan ga je gewoon weer verder en zoek je een andere locatie om te kamperen.

 

Kamperen met een camper brengt ook zijn voordelen met zich mee. Je kunt het hele jaar erop uit, je hoeft dus niet langer te wachten op die zomermaanden die maar al te snel weer voorbij vliegen. Daarnaast vermijd je ook al het werk wat je met een tentje wel zou hebben. Je hoeft het niet meer op te zetten en het risico op een lekkend dak is flink kleiner dan bij een camper. Ook hoef je niet meer op een luchtbed te slapen die halverwege lek blijkt te zijn. Je kunt met veel gemak jezelf instaleren op een leuke camping.

 

Je hebt natuurlijk ook veel keuze in verschillende campers. Je hebt hele luxe varianten, die voorzien zijn van een leuke badkamer en keuken, maar je hebt natuurlijk ook voor veel minder geld toch een prima camper. De laatste tijd zie je ook steeds vaker een camper die voorzien is van een achteruitrij camera. Een achteruitrijcamera maakt het reizen met een camper veel veiliger. Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste en zou niet op bezuinigd mogen worden. Je wilt goed om je heen kunnen zien wat er gebeurd, vooral op campings waar overal rondspelende kinderen kunnen lopen. Door de camera heb je geen blindspots meer en kun je veiliger maneuvreren met de camper.