Milieubewust autorijden in een tweedehands auto

Ben je van plan om een tweedehands auto aan te schaffen? En wil je graag weten in hoeverre deze auto milieuvriendelijk is? Voer dan een RDW ovi kentekencheck uit. Hierdoor kun je allerlei informatie opvragen die je iets verteld over de mate waarin een auto milieuvriendelijk is.

Wat is een kentekencheck?

Met behulp van een kentekencheck kun je allerlei nuttige informatie over een auto opvragen. Je kunt online zo’n kentekencheck uitvoeren. Het enigste wat je hoeft te doen is de letters en nummers van het kenteken in te voeren. Wanneer je op enter drukt krijg je dan allerlei informatie over de auto te zien. Deze informatie wordt verschaft door Dienst Wegverkeer. Deze koppelt namelijk alle informatie van Nederlandse auto’s aan het specifiek kenteken. Zo kun je achter allerlei relevante informatie komen.

Milieuvriendelijk

Zo’n kentekencheck is natuurlijk handig om allerlei redenen. Zo kun je de dagprijs van een auto vinden, en allerlei technische specificaties. Ook kun je lezen of de auto import of export is en wanneer deze voor het laatst is geregistreerd. Ook kun je dankzij de check er achter komen hoeveel cilinders de motor van de auto heeft. Maar het is ook handig om te doen als je het belangrijk vindt om milieuvriendelijk te rijden. Een RDW ovi kentekencheck geeft namelijk informatie over het energielabel van de auto, hoeveel brandstof deze heeft gebruikt, wat de Co2 uitstoot is en of de auto een roetfilter heeft. Als je veel om het milieu geeft, dan is dit natuurlijk handig om te weten.