Hoe ga jij op vakantie?

Wanneer je op vakantie gaat, heb je veel keuzes in hoe je naar je vakantie bestemming gaat. Je kan bijvoorbeeld met het vliegtuig, maar als je met je gezin gaat is dat vaak best wel duur. Een ticket naar Italië is al snel 200 euro per persoon, dus dat tikt aardig aan. Een andere manier is met de trein, naar Parijs heb je bijvoorbeeld een hele goede aansluiting vanaf Rotterdam. Dit is ook relatief goedkoop, vooral als je vroeg bent met boeken of wanneer je tijdens het laag seizoen gaat. Maar wanneer je wat verder weg op vakantie wilt, wordt de trein lastig. Je moet dan overstappen naar andere internationale treinen en de kans op vertraging is dan groot. Wanneer een van je treinen vertraging oploopt, mis je vrijwel altijd al je andere treinen die je daarna nog zou moeten nemen ook. Niet echt handig voor lange reizen dus dat trein reizen. Voor langere reizen naar bijvoorbeeld Italië, Spanje of Kroatië is de auto een slim plan. Met het gezin is dit waarschijnlijk de goedkoopste optie. Maar op vakantie wil je natuurlijk veel spullen meenemen. Tenzij je in een huisje gaat of in een hotel verblijft dan hoef je geen matjes of slaapzakken mee te nemen. Maar als je gaat kamperen, heb je een hele hoop spullen nodig. Denk ook een gasje om op te koken, borden om van te eten en een koelbox of koelkastje om je eten goed en fris te houden. Een goede oplossing kan zijn om met de camper te gaan. Dan kan je nog steeds naar een camping maar heb je een stuk meer ruimte om je spullen kwijt te kunnen en de bedden zijn ingebouwd. Het is wel slim om gebruik te maken van een achteruitrijcamera. Je kunt een achteruitrijcamera kopen op internet.