Het leukste houten buitenspeelgoed

Het lijkt er nog niet op, maar het betere weer zit er echt aan te komen. Hoog tijd dus om de kinderen te verwennen en alvast niet buitenspeelgoed aan te schaffen. In dit artikel bespreken we drie soorten houten buitenspeelgoed die wij aanraden. Wees er snel bij, want als het straks écht goed weer is, wil je niet dat alles uitverkocht is.

 

Houten speeltoestellen

Als je veel geld over hebt voor het buitenspeelgoed van je kinderen én je hebt de ruimte in je tuin, dan zijn speeltoestellen hout de perfecte stukken buitenspeelgoed. Elk speeltoestel is anders en de een is nog uitgebreider dan de ander. Vaak bestaat een houten speeltoestel uit een torentje met een glijbaan eraan. De kinderen bereiken het plateau in het torentje via een trappetje of een klein klimwandje. Vaak zit er aan een speeltoestel ook een of meerdere schommels. Een speeltoestel kost dus flink wat centen, maar het staat wel garant voor uren speelplezier, omdat de mogelijkheden eindeloos zijn.

 

Houten schommel

Als je een heel houten speeltoestel nou te duur vindt of je weet dat je kinderen toch alleen maar gebruik gaan maken van het schommelgedeelte, dan volstaat het ook om een losse schommel hout te kopen. Een voordeel van een losse schommel is ook dat deze minder ruimte inneemt in de tuin. Ideaal dus voor mensen die bij wijze van spreken geen heel landgoed achter in de tuin hebben liggen.

 

Houten zandbak

Als je de creativiteit van je kinderen wilt stimuleren, dan is een houten zandbak daar uitermate geschikt voor. Een plastic zandbak kan trouwens ook, maar wij geven de voorkeur aan een zandbak van hout, omdat deze mooi verkleurd na verloop van tijd, terwijl het plastic van een plastic zandbak vaal verkleurd. Ook staat een houten zandbak mooier in de tuin als het aan ons ligt, omdat het natuurlijker en meer organisch oogt dan zo’n roze schelp.