Je tegelvloer weer als nieuw

Toen je tien jaar geleden je huis liet bouwen was je erg trots op die stralende tegelvloer, maar nu ziet hij er niet meer even stralend uit. Je hebt de tegels al schoongemaakt met allerlei speciale producten en schrobmiddelen, toch is het resultaat nooit meer hetzelfde. Ach dingen verouderen nu eenmaal, toch? Fout! Het is wel mogelijk om je tegelvloer weer te laten schitteren als voordien.

Het probleem ligt namelijk niet aan de tegels zelf, maar aan de voegen ertussen. Denk er maar even over na, toen de vloegtegels voegen pas waren geplaatst, waren ze nog proper wit. Dat wit is na jarenlange passage en beïnvloeding van de lucht en vuil verkleurd en grauw geworden. Het is een bijna onmerkbaar proces, daarom dat het ook niet meteen opvalt dat het probleem van een minder mooie tegelvloer hieraan ligt. Maar moest je foto’s van de vloer vroeger en de vloer nu naast elkaar kunnen leggen, zou je je verbazen over hoe groot het verschil eigenlijk wel is. Om terug het resultaat van een nieuwe tegelvloer te kunnen hebben, zou je de voegen natuurlijk opnieuw kunnen laten doen, maar dat is wat omslachtig en brengt ook extra kosten mee. Een veel betere oplossing is de voegen schoonmaken. Dat kan met een speciale schoonmaakset voor voegen. De set bevat alles om je voegen helemaal te reinigen, van reinigingsmiddel tot coating en applicatiemateriaal. Op deze manier kan je zelf aan de slag om je voegen weer proper te krijgen. Bovendien zijn de coatings beschikbaar in verschillende kleuren, die de voegen weer een mooie effen kleur geven. Dat kunnen lichte kleuren zijn zoals wit of creme, maar ook voor donkere tegels zijn er kleuren beschikbaar, bijvoorbeeld donkergrijs of antraciet. Door de kleuring kan je je tegelvloeg als nieuw laten lijken of zelfs een heel andere look geven door te kiezen voor een ander kleurtje.