Akoestisch advies voor een concertgebouw

Het is waarschijnlijk erg moeilijk om een concertgebouw te vinden waarvoor geen akoestisch advies op maat is opgesteld. Het geluid in een concertzaal zal namelijk van geweldige kwaliteit moeten zijn om de concertbezoekers een onvergetelijke avond te laten beleven. Vrijwel alle gebouwen zijn dan ook ontworpen in samenwerking met een akoestisch adviseur.

Het belang van akoestisch advies voor concertzalen

Bij een concert draait het natuurlijk allemaal om het geluid. Als concertbezoeker wilt u alle instrumenten, de zanger(es) en de geluiden van het publiek kunnen horen. Dit draagt allemaal bij aan de geweldige sfeer van een goed concert. Bezoekt u regelmatig concerten? Dan kunt u zich vast de mooiste concerten herinneren, maar waarschijnlijk ook de concerten die tegenvielen. Het zou heel goed kunnen dat u deze concerten minder goed vond vanwege een slechte akoestiek. Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd hoe het geluid wordt geregeld. Het gaat namelijk niet alleen om de microfoons en boxen, maar ook om de akoestiek. In het ene gebouw klinkt het geluid nu eenmaal beter dan in het andere gebouw. Dit heeft onder andere te maken met de materialen waar het gebouw van gemaakt is, de grootte van het gebouw en de manier waarop het gebouw ingedeeld is. De akoestiek kan verbeterd worden door speciale onderdelen te laten plaatsen. Voordat dit gebeurt wordt eerst een akoestisch advies aangevraagd. Een specialist bekijkt dan het hele gebouw om te bepalen waar de slechte akoestiek door veroorzaakt wordt. Vervolgens zoekt de specialist uit welke oplossingen voor het beste resultaat zorgen. Als dit advies wordt opgevolgd weet u zeker dat de akoestiek flink verbeterd wordt.

Wilt u meer weten over akoestisch advies?

Weet u niet zeker of uw concertgebouw de juiste akoestiek heeft? Neemt u dan contact op met ons. Onze ervaren adviseurs voorzien u graag van akoestisch advies zodat u het geluid kan verbeteren.