Wat is belangrijk bij outplacement

Wanneer een ontslag dreigt kom je vaak in aanmerking voor een outplacementtraject. In principe verschillen outplacementbureaus niet heel veel van loopbaanadviesbureaus. Het grote verschil is dat je bij een loopbaanadviesbureau niet altijd aanklopt vanwege ontslag. Bij outplacement, de naam zegt het al, zijn jij en je werkgever meestal overeen gekomen dat je niet meer terug zal keren bij het bedrijf. Vaak wordt er een bepaalde termijn gesteld aan het traject van outplacement. Er wordt van je verwacht dat je binnen een aantal maanden een nieuwe baan zal hebben gevonden. Mocht dit niet zijn gelukt volgt er alsnog ontslag.

 

Meestal krijgen de mensen bij een onvrijwillig vertrek de keuze tussen een geldbedrag of een outplacementtraject. Mensen kiezen vaak al snel voor het geld. Denk hier echter goed over na, wanneer er een krappe arbeidsmarkt is kan het erg lastig voor je zijn om weer een baan te vinden. Er zijn een aantal goede outplacementbureaus die jou goed kunnen helpen. Denk aan Outplacement Rotterdam en ook Outplacement Utrecht.

 

Wanneer je al ontslagen bent en zonder werk zit is het ook zeker mogelijk om een outplacementtraject aan te gaan. Het is echter vaak vrij prijzig, dit is omdat de bureaus gewend zijn dat het door de werkgevers betaald wordt. Het kan weleens voorkomen dat bureaus aparte prijzen hanteren voor particulieren, hier kun je natuurlijk altijd naar informeren.

 

De keuze voor een outplacementbureau is erg belangrijk. Het is belangrijk dat het klikt tussen jou en de consultant. Zorg dat je een goed team bent waarvan de werkwijze overeenkomt. Ook heeft het bureau vaak te maken met twee partijen, jijzelf en je werkgever. Je werkgever verlangt natuurlijk ook rapportages over het traject. Zorg er daarom voor dat jij goede afspraken kunt maken omdat je waarschijnlijk niet wil dat je werkgever teveel persoonlijke informatie te zien krijgt.