Een HR-prof is Nodig

Elke organisatie heeft er een nodig, een HR-professional. Een HR-prof heeft een dubbele rol binnen de organisatie. De HR-prof heeft een ondersteunende rol naar het management en de directie. Daarnaast is de HR-professional er ook voor alle medewerkers. De HR-prof adviseert en ondersteunt het management van een organisatie. Dit gebeurt op het gebied van arbeidsomstandigheden, aannemen en inhuren van medewerkers, beoordelen en belonen van ontwikkeling van medewerkers en het opleiden van het personeel. Rondom het personeel ben je vooral een aanspreekpunt. Je let op het ziekteverzuim en wanneer er vragen zijn bijvoorbeeld rondom het loon zal de medewerker jou als eerste aanspreken.

 

Het ziekteverzuim is voor veel bedrijven een flinke doorn in het oog. Bedrijven kampen steeds vaker met een hoog ziekteverzuim. Als organisatie wil je natuurlijk het ziekteverzuim zoveel mogelijk terugdringen. Hierin heeft een HR-prof een erg grote en belangrijke rol. De HR-prof zal door middel van analyses zijn of haar bevindingen delen met het management om zo tot oplossingen te komen om het ziekteverzuim terug te dringen. In veel organisaties is het al gebleken dat het inhuren van een HR-prof ervoor heeft gezorgd dat het ziekteverzuim sterk is gedaald. Arbodiensten spelen hier ook een grote rol in.

 

Een ander onderdeel waarin een HR-prof heel nuttig kan zijn dat is bij de ondersteuning bij outplacement voor medewerkers van organisaties. Het komt natuurlijk voor dat een contract van een medewerker niet verlengd wordt. In zulke gevallen is dat voor de medewerker een grote klap en kan het de medewerker in de problemen brengen. Met het outplacementtraject ga je vaak betaald op zoek naar een nieuwe baan. Dit is niet iets wat het management zelf met de medewerker doet. De HR-prof is hier het aanspreekpunt en de persoon die ervoor zal zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

 

Via Loopbaannederland.nl kun je voor jouw organisatie de perfecte HR-prof vinden die jouw organisatie kan ondersteunen waar nodig.