Hoe werkt een sloperij Rotterdam en wat komt er bij het slopen van een auto kijken?

Sloopauto’s en auto’s die total loss zijn verklaard worden naar een autosloperij gebracht of worden door een sloperij opgehaald. Als een sloopauto naar een autosloperij wordt gebracht, zal deze eerst voor enige tijd worden gestald op een plaats met een vloeistofdichte vloer. Daarna zullen de vloeistoffen uit de auto worden gehaald in de werkplaats. Je kunt hierbij denken aan olie, benzine en dergelijke. Je zult begrijpen dat een auto op een milieuvriendelijke dient te worden gedemonteerd. Om dat de bewerkstelligen is het belangrijk om eerst alle vloeistoffen zorgvuldig te verwijderen.

Auto wordt gedemonteerd in Rotterdam
De meeste sloopauto’s worden enige tijd op het terrein van het demontagebedrijf gestald, maar na verloop van tijd zullen alle onderdelen van een sloopauto gedemonteerd worden. Over het algemeen zijn er wel een aantal onderdelen die nog bruikbaar zijn. Deze onderdelen zullen vervolgens worden verkocht aan geïnteresseerden. Na al het sloopwerk zal er doorgaans alleen een autowrak overblijven. Het wrak zal vervolgens worden getransporteerd naar een shredderfabriek.
Auto brengen naar een autosloperij in Rotterdam

Als je auto naar een Autosloperij in Rotterdam moet brengen omdat bijvoorbeeld je auto total loss verklaard is of omdat deze gewoonweg niet meer kan rijden en rijp is voor de sloop, kun je het best meerdere autosloperijen benaderen. Sommige sloperijen zijn bereid om meer geld voor je sloopauto te geven. Het is daarom verstandig om de prijzen van diverse sloperijen te vergelijken voordat je jouw sloopauto Rotterdam naar een autosloperij laat brengen c.q. ophalen. Online kun je diverse sloperijen met elkaar vergelijken.