Een oude sloopauto verkopen in Rotterdam

Wanneer je een oude dieselauto auto hebt die onder de noemer sloopauto in Rotterdam valt, kun je deze het best verkopen. Niet alleen omdat je zelf waarschijnlijk niet meer geld wilt investeren in de mogelijke dure reparaties die de auto nodig heeft, maar ook omdat veel oude vervuilende auto’s in de toekomst worden geweerd uit binnensteden. De gemeente Utrecht is namelijk de eerste plaats waar je straks niet vrij rond kunt rijden in je oude dieselauto. Wanneer je dat wel doet krijg je een boete van 200 euro. Steden als Den Haag en Rotterdam zullen waarschijnlijk snel volgen en dan is het wachten op andere grote steden als Amsterdam.

Wil je weten of je een stad als Utrecht nog binnen kunt rijden? De gemeente Utrecht heeft een website opgezet waar je kunt kijken of je met je vervuilde dieselauto nog mag rondrijden. Dit kun je doen door je kenteken in te typen. Ook zie je of je in aanmerking komt voor de subsidie. In de volgende gebieden mag je niet meer komen wanneer je een oude vervuilende dieselauto hebt (bouwjaar vóór 2006): de Stadsschouwburg, de Dom, de Oude- en Nieuwegracht, winkelcentrum Hoog-Catharijne en het gebied rond de Jaarbeurshallen.

Wat moet ik met mijn auto doen?
Je kunt je auto verkopen, maar je kunt er ook voor kiezen om je afgetakelde auto naar de sloperij te brengen. Als je weet dat je een auto hebt die nauwelijks nog iets kan opbrengen, dan kun je veel moeite nemen om deze te verkopen, maar is het handiger om deze rechtstreeks naar de autosloop Rotterdam te brengen. Zo heb je er ook weinig omkijken naar.