Uw zwemwater schoonhouden

Zwemwater kan een broedplaats van bacteriën en schimmels zijn. Daarom is het belangrijk dat het water  van een zwembad regelmatig wordt gereinigd en onderhouden. Dit klinkt als een heel karwij, toch hoeft dit niet veel tijd in beslag te nemen.

 

Reiniging van het water

Bacterievorming in zwemwater is niet te voorkomen, maar wel goed te behandelen. De meest gebruikte waterbehandeling is chloor. Chloor(tabletten) oxideren de aanwezige bacteriën in het water. Oxidatie houdt in dat de bacteriën als het ware worden verbrand.

 

Onderhoud

Het is belangrijk om bij veelvuldig gebruik van chloor het chloorgehalte regelmatig te controleren. Hiermee wordt voorkomen dat er te veel chloor in het water terecht komt. Voordat u chloor of chloortabletten toevoegt aan het water is het verstandig om de pH-waarde te meten. Indien deze niet goed is kan dat gecorrigeerd worden door middel van pH- of pH+. Een juiste pH-waarde ligt tussen de 7.2 en 76.

Chloor is ook thuis is uw eigen jacuzzi of zwembad makkelijk te gebruiken, omdat er gebruik gemaakt kan worden van automatische chloordrijvers. Een automatische chloordrijver zorgt ervoor dat het chloor op een veilige manier gelijkmatig wordt gedoseerd in het bad.

BOS beschikt over een uitgebreid assortiment chloor en chloortabletten. Neem een kijkje op onze webshop voor de chloor(tabletten) en chloordrijvers.