Gezonder door een infraroodcabine

Uw spieren kunnen vermoeid en hard aanvoelen na het sporten, een infraroodcabine maakt uw spieren weer frisser, wat blijkt uit onderzoek. Zweetklieren gaan handelen door de warmte die een i.r. sauna geeft. Melkzuren worden afgebroken tijdens het transpireren, om hierna door de nieren te worden afgevoerd. Dat maakt de zuurstof voorziening naar de spieren open.

Alvorens u in de i.r. sauna gaat kunt u het beste in het begint gaan trainen. Vaak krijgen mensen niet zo veel zin om te trainen door de warmte van een infraroodcabine. Na het trainen kunt u niet meteen in de goedkope infrarood sauna, het is immers relevant om eerst voldoende af te koelen. Laat uw bloedsomloop, ademhalingsfrequentie en pols allereerst  goed afnemen tot een gebruikelijk niveau. U verliest vaak vocht bij het trainen en het gebruiken een infraroodcabine, drink daarom genoeg mineraalwater.

Onderzoekers menen dat uw fysieke prestatie gerepareerd word door een infraroodcabine. Bij 10 minuten in een infraroodcabine te hebben gezeten zal u het opbrengst al voelen. Veelvuldig kost het daarom weinig tijd. Het verbeterd onder andere uw ademhalingscapaciteit en uithoudingsvermogen. Tevens beperkt het spierpijn en scheurtjes die zijn begonnen door het sporten worden hernieuwd. U zal vernemen dat u opgewekter word van een infrarood sauna, het zorgt bovendien voor een lekkere ontspanning!