Op vakantie.. met de fiets!

Het is niet iets wat nog niemand gedaan heeft of een idee wat net bedacht, maar misschien wel voor jou! Ga eens op fietsvakantie. Dit is een hele ervaring op zich! Het heeft alleen maar voordelen, zeker in de zomer. Je hebt een heerlijk fris briesje als je onderweg bent, je raakt eindelijk die kilootjes kwijt en je komt op plaatsen die mooier zijn dan de rustplaatsen naast de snelweg.

Ja het klopt, je komt niet zo ver als met de auto, maar dat is helemaal niet nodig! In Nederland, België en Duitsland zijn een heleboel dingen te ontdekken en deze kun je niet met de auto vinden. Nou ja, je kunt ze wel vinden met de auto, maar dan moet je er bewust naar op zoek zijn. Als je op de fiets ergens naartoe gaat, ben je veel sneller geneigd om te genieten van je omgeving. Je bent constant onderweg, dus je komt steeds nieuwe dingen tegen! Wat wil je nog meer?

Als je op fietsvakantie gaat moet je natuurlijk wel een goede fiets hebben, want niets is zo vervelend als pech hebben of een lekke band. Tegenwoordig zijn er gelukkig ‘onklapbare banden’. Deze banden kunnen tegen een stootje en een steentje en zullen dus niet kapot gaan tijdens de vakantie. Als je deze op je herenfiets hebt liggen, hoef je je geen zorgen te maken. Je moet natuurlijk wel weten waar je op fietst. Of dit nu een mountainbike is, een stadsfiets of sensa fietsen, je kunt het beste toch een zekerheidspakketje meenemen met alle informatie en ideeën om de banden te plakken of de fiets te maken. Op deze manier kun je genieten van de beste vakantie ooit! Want het gaat niet over de bestemming… het gaat over de reis er naartoe.  En dat is nou het mooiste op de fiets.