D pelletkachel als duurzame warmtebron

Het kopen van een pelletkachel brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen zijn deze kachels relatief makkelijk te onderhouden, ze zijn ook nog eens een stuk beter voor het milieu dan verwarming door aardgas!

Dankzij het gebruik van houtpellets in plaats van grote brokken hout is de pelletkachel makkelijk in gebruik te nemen. U stelt uw pelletkachel vooraf in op een gewenste tijd en temperatuur en laat de kachel het werk voor u doen. Deze werking is mogelijk dankzij het reservoir van 15kg (of meer) waarin de pellets opgeslagen kunnen worden. De pellets worden via een schroefvijzel gedoseerd in de vuurkorf geworpen. Hiernaast zorgt de ventilator dat er voldoende buitenlucht aanwezig is en hierdoor een mooie verbranding ontstaat. Voor een pelletkachel heeft u geen schoorsteen nodig, een rookgasventilator zorgt ervoor dat een directe afvoer naar buiten voldoende is.

Naast de makkelijke werking van pelletkachels t.o.v. een houtkachel is er nog een belangrijk voordeel te benoemen: de duurzaamheid. Vergeleken met aardgas zijn pellets namelijk een stuk goedkoper én schoner. Het verbranden van houtpellets is niet schadelijk voor het milieu, omdat de CO2 uitstoot neutraal is. De CO2 uitstoot vergeleken met die van de centrale verwarming is maar liefst 10 keer zo laag; milieubewust dus!

Een pelletkachel kopen brengt dus het beste van twee werelden: makkelijk in gebruik én milieubewust. Hiernaast verliest u niet de gezellige sfeer van een houtkachel, omdat de verbranding constant blijft.