Vormen van fraude

Iets wat veel te vaak op de werkvloer gebeurd, is fraude. Het komt wel eens in een onderneming voor dat er geld verduisterd wordt. Terwijl er in de omzet bijvoorbeeld over een 1.000.000 euro gesproken wordt, zit er maar 950.000 euro in de kas. Het is hier dan onduidelijk waar de overige 50.000 euro is gebleven. Dit soort zaken kun je voorleggen aan een rechercheteam, die vervolgens een fraude onderzoek hierna zullen starten.

Verschillende vormen van fraude

  • Verduistering van het geld: Een voorbeeld hiervan: Een caissière van een supermarkt haalt €50,- uit de kassa, en stop dit in haar eigen zak.
  • Interne diefstal: Een voorbeeld hiervan: Een magazijnmedewerker neemt één van de binnengekomen televisies mee naar huis om deze vervolgens te verkopen. Een veelvoorkomend diefstal bij voorraadderving
  • Uitbetalingen en smeergeld: Een voorbeeld hiervan: Een rechercheteam laat zich betalen door een bepaalde dader, zodat zij niet de waarheid laten uitlekken en zich om deze reden stil houden over het misdrijf.
  • Skimming: Een voorbeeld hiervan: Werknemers nemen geld aan van de ontvangsten, en nemen deze niet mee in de omzet van het bedrijf.

Denk jij ook dat bij jouw op de onderneming een vorm van fraude voorkomt? Neem dan contact op met het rechercheteam en deze starten vervolgens een ‘onderzoek fraude‘.