Wat te doen als je een sloperij gevonden hebt?

Een sloperij vinden is tegenwoordig een sinecure. Je kunt namelijk gebruik maken van het internet en dat doet natuurlijk vrijwel iedereen. Op het internet heb je al snel een sloperij in de buurt gevonden, maar je moet evengoed wel met bepaalde zaken rekening houden. Bijvoorbeeld of ze jouw auto wel komen ophalen bij je thuis of waar je maar wilt, want met een defecte auto kan je niet rijden en het mag al helemaal niet. De auto’s kunnen vaak niet meer de weg op en een takelwagen regel je ook niet zomaar. Maar de meeste bedrijven bieden deze service gelukkig wel aan.

Als je jouw sloopauto aan een sloperij verkoopt moet je wel een paar stappen doornemen alvorens alles is afgehandeld. Je moet onder andere de verzekering stopzetten, zodat je niet onnodig veel premie betaalt. Premie betalen is natuurlijk zonden. Het is namelijk gewoon zonde om geld uit te geven aan een auto die je niet meer gebruikt. Je moet de verzekering wel bewijzen dat de sloopauto niet meer van jou is. Dit kun je bewijzen door het zogenaamde vrijwaringbewijs. Waarschijnlijk heb je al eens van deze term gehoord. Dit bewijs krijg je als je jouw auto verkoopt aan een sloperij. De wegenbelasting wordt ook stop gezet als je dit bewijs in handen hebt.

Als je alle zaken hebt geregeld moet je vaak op zoek naar een nieuwe auto. Vaak is de auto het vervoer middel van huis naar werk. Als je niet veel geld hebt voor een nieuwe auto kun je kijken bij de autosloperij of er nog een geschikte auto is voor jou. Dit is een tweedehands auto en daarom goedkoper.