Auto naar de sloperij

Vroeger waren er veel meer sloperijen voor auto’s en allemaal andere soorten voertuigen. Tegenwoordig worden er strengere regels gehanteerd voor deze bedrijven en dat is de reden dat er de laatste jaren veel sloperijen verdwenen zijn. De overgebleven sloperijen zijn verantwoord bezig met het slopen van auto’s en voldoen wel aan de strengere eisen. Je bent er nu dus bijna altijd van verzekerd dat jouw sloopauto bij een autosloperij in goede handen is en verantwoordelijk uit elkaar gemonteerd wordt.

Je doet er trouwens ook je voordeel mee als je een auto hebt die naar de sloperij gebracht moet worden daar daadwerkelijk heen brengt. Want anders betaal je allerlei kosten die eigenlijk geldverspilling zijn. Als de auto nog een maand voor de deur blijft roesten betaal je weer een maand wegenbelasting en verzekering voor niks. Je kunt de verzekering stopzetten door het vrijwaringbewijs dat je van de autosloperij krijgt bij de verkoop van jouw auto te laten zien. De wegenbelasting wordt dan ook automatisch stopgezet, en de auto is van jou naam af. Als er nog iemand met deze auto de weg op gaat dan krijg jij dus in ieder geval geen boete op de mat.

Het kan een probleem zijn om de auto naar de sloperij te brengen als je niet meer goed in deze auto kunt rijden. Daarom bieden veel autosloperijen ook de gelegenheid aan om de auto op te komen halen, soms tegen een vergoeding en soms gratis. Zo worden er namelijk gevaarlijke situaties op de weg voorkomen.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230