Versoepeling vergunningen dakkapel

Goed nieuws voor huizenbezitters die hun woning willen opwaarderen met een mooie dakkapel. De regels en vergunningen voor het bouwen van een dakkapel worden bij steeds meer gemeentes steeds soepeler. En dat is niet zo gek, want wie heeft er nu last van een dakkapel? Een dakkapel brengt voor iedereen alleen maar voordelen. U krijgt vanaf nu minder te maken met vervelende zaken als de traag werkende bureaucratische molen en administratieve rompslomp. Lees er hier meer over.

Nijmegen schaft dakkapel vergunning af

Een van de steden waar het veel gemakkelijker wordt om een dakkapel te laten plaatsen is Nijmegen. De gemeente maakte begin dit jaar bekend dat ze nog voor de zomer van 2013 de vergunningen afschaffen voor eenvoudige aanpassingen aan woningen en daaronder vallen onder andere dakkapellen, lichtkoepels en erfafscheidingen. Dit alles om het welstandstoezicht in de stad te versoepelen. De verwachting was dat deze nieuwe soepelere regels ook in andere delen van het land snel navolging zouden krijgen en dat blijkt ook zo te zijn.

Ook overige gemeentes minder strenge regels

Al snel volgden er meer berichten in de media over gemeenten die de regelgeving voor het bouwen van onder andere dakkapellen willen vereenvoudigen. Het gaat hier onder andere om de gemeenten Delft, Zoetermeer, Almere, Eindhoven, Haarlem, Haarlemmermeer en Schijndel. Door de versoepelde regelgeving die deze gemeenten hebben ingesteld hoeven burgers en ondernemers minder gegevens in te dienen bij de vergunningsaanvraag, waardoor alles sneller en soepeler kan verlopen. Daar heeft iedereen baat bij. Ook hoeven de dakkapellen aan de voorzijde van een pand aan veel minder voorwaarden te voldoen. Dakkapellen aan de achterzijde van een pand konden in de meeste gevallen al vergunningsvrij worden geplaatst.

Kortom, er hoeft u straks niets meer tegen te houden om ook een dakkapel op uw woning te laten plaatsen.