Onderhandelen over de prijs bij een auto verkopen

Wil je als particulier je auto verkopen, dan kan je er van op aan dat men over de prijs zal willen onderhandelen. Enerzijds kan dit heel enerverend zijn voor een particulier dat men van de prijs wilt afdingen, maar anderzijds is het een goed teken als dit gebeurt.

Door het feit dat men over de prijs wilt onderhandelen, geeft men aan dat men echt wel interesse heeft in de auto. Mocht de auto niet zijn wat de auto opkoper zoekt, dan gaat die zich ook geen moeite getroosten om het over de prijs te hebben.

Onderhandelen bij de auto verkoop

Maar hoe bereid je je dan best voor op die onderhandelingen? De meeste particulieren die hun auto verkopen, starten van een hogere prijs dan de prijs die zij willen. In sommige advertenties staat wel heel uitdrukkelijk vermeld dat de prijs vast is, maar deze vermelding schrikt kopers eerder af dan dat je er mee aantrekt. Het is dus goed om enige marge te voorzien om over de prijs te kunnen onderhandelen. Zelfs als een auto aankoper vraagt wat je minimumprijs is, doe je er goed aan niet het achterste van je tong te laten zien. Laat de wagen opkoper een bod doen, en dan kan je zelf oordelen of je op dat bod al dan niet zal ingaan. Bedenk hierbij dat de koper een bedrag zal noemen dat lager is dan wat hij uiteindelijk zal willen betalen. Het komt er dus op aan om een middenweg te vinden tussen jouw iets te hoge prijs en de wagen aankoper zijn iets te laag bod.

Onderhandelen overlaten aan een professionele handelaar

Afdingen, onderhandelen en uren lang tijd verliezen is er niet bij als je je auto gaat verkopen via de wagen verkoop site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier wordt alles voor jou gedaan en dit zonder dat het je één cent kost. Het enige wat van jou gevraagd wordt, is dat je zoveel mogelijk correcte gegevens van je auto doorspeelt, en dan gaat men voor jou op zoek naar een wagen opkoper. Van zodra er een aanvaardbaar bod op je auto komt (doorgaans binnen de 48 uren), oordeel je zelf of je op dat bod ingaat of niet.