Geluidsoverlast schadelijk voor gezondheid: auto’s zijn de grootste boosdoener

Er is een hele discussie ontstaan bij het Europees Parlement in Straatsburg omtrent geluidsoverlast en elektrische auto’s. Elektrische auto’s zijn zodannig stil dat mensen ze niet horen aankomen wat tot veel ongelukken leidt in grote steden. Mensen steken heel vaak over op basis van aankomend geluid, als ze een auto horen aankomen wachten ze, maar als ze niks horen steken ze over zonder goed te kijken wat erg gevaarlijk kan zijn in deze tijd dat er steeds meer elektrische auto’s rondrijden. Aan de andere kant geeft het parlement aan dat auto’s de hoofdzaak zijn van geluidsoverlast in de maatschappij wat voor ernstige gezondheidsklachten kan leiden.

Uit onderzoek is gebleken dat geluidsoverlast kan leiden tot hart/vaatziekten, slaap en leerstoornissen zowel als gehoor problemen, veel mensen zijn hier niet van op de hoogte maar in de drukke maatschappij van tegenwoordig is dit een groot probleem aan het worden. Maar hoe vindt men de juiste oplossing zodat elektrische auto’s hoorbaar worden terwijl de bedoeling is om geluid overlast in het verkeer te verminderen? Alle benzine auto’s verkopen en allemaal overgaan op elektrische auto’s zou de ideale oplossing zijn, maar nog geen realistische verwachting als we het financieel aspect bekijken wat dit met zich mee zou brengen.

Alle luidruchtige auto’s verkopen

Wat kan de regering doen aan geluidsoverlast? Is er uberhaupt een oplossing tot dit probleem? De overheid kan moeilijk de hele bevolking verplichten om over te gaan op elektrische auto’s, of om te gaan lopen/fietsen. Het zou wel kunnen, maar of de mensen daar zo blij mee zijn en accepteren is weer een heel ander verhaal. Daarnaast zal er ook massaal worden gedemonstreerd als een degelijke wet erdoorheen zou worden gedrukt tegen de wil van de Nederlandse bevolking. En wat zouden ze dan met alle oude auto’s doen? Alle auto’s verkopen aan sloopauto inkoop bedrijven of alle auto’s exporteren zou dan ook geen optie zijn. Er rijden op dit moment meer dan miljard auto’s rond op de wereld, u kunt dan nagaan wat er zou gebeuren als ineens miljard mensen van zijn auto af zou willen. Het enige wat de overheid zouden kunnen doen om dit probleem te verhelpen is ervoor zorgen dat auto’s voortaan minder lawaai maken, de technologie is er dus dat zou geen obstakel moeten zijn.

Uw luidruchtige auto verkopen en overgaan op elektrisch

Zit u eraan te denken om uw oude, luidruchtige oldtimer te verkopen om over te kunnen gaan op een milieuvriendelijke, stille elektrische auto? Een oldtimer verkopen kan nogal lastig zijn in deze tijd omdat occasion verkopen site vol zitten met duizenden “verkoop auto” advertenties. Hoe springt u uit tussen de massa? Hoe verkoopt u uw auto voor een eerlijke prijs op korte termijn? Simpel, u kunt uw oude auto aan melden op de auto verkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl en dan krijgt u gegarandeerd binnen 48 uur een bod van een betrouwbare auto inkoop bedrijf