WordPress website laten maken en SEO tips

Wil je een WordPress website laten maken maar kan je nog wel wat SEO tips gebruiken voor als je de website gaat vullen met content? Dat vind je in dit artikel! Dan weet je precies moet doen nadat het WordPress website laten maken is afgerond. Lees snel verder en kom erachter wat jij kan doen!

ALT tag en TITLE tag

Het klinkt misschien als iets raars maar probeer creatieve en goede namen te verzinnen voor je afbeeldingen. De content op je website is natuurlijk van groot belang maar ook de kracht van goed gebruikte afbeeldingen mag niet vergeten worden. Het is verstandig om een ALT en TITLE tag toe te voegen aan je afbeeldingen. Het toevoegen kan je doen wanneer je de afbeeldingen uploadt naar WordPress. Dit zorgt ervoor dat Google ook de afbeelding kan ‘lezen’, wat weer beter is voor de ranking van je website. 

Backlinks

Backlinks zijn belangrijk voor een website maar het gaat wel om de kwaliteit ervan en niet om de kwantiteit. Tegenwoordig gaat het niet meer om wie de meeste backlinks heeft. Er is een tijd geweest waarbij je zogeheten backlink-pakketten kon kopen waarbij duizenden websites naar jouw website verwijzen. Dan moet je website wel belangrijk zijn toch? Helaas is dit niet meer het geval. Zoekmachines kijken tegenwoordig naar de kwaliteit en de relevantie van de backlinks naar een website. Als er heel veel websites uit bijvoorbeeld Japan naar jouw website verwijzen maar het gaat allemaal over andere onderwerpen, dan is dit juist verdacht en zal averechts werken. 

Ga op zoek naar websites (met het liefst een hoge page-rank) die naar je verwijzen en zorg dat het websites zijn die over dezelfde of relevante onderwerpen schrijven. Daarnaast zijn niet alleen externe backlinks belangrijk, ook interne linkbuilding moet goed opgebouwd zijn. Door interne links toe te voegen aan berichten en pagina’s laat je zoekmachines zien welke pagina’s of artikelen relevant zijn.