Dit gereedschap moet je hebben

Hou jij ervan om zo nu een dan eens lekker te klussen? Dan zal je vast een hele hoop gereedschap thuis hebben, met dingen van Woodies schroeven tot aan simpele moertjes. Een gereedschapskist is makkelijk om al je spullen bij elkaar te bewaren. Zo is de kans kleiner dat je iets kwijtraakt. Iedereen heeft thuis wel de standaardgereedschappen als een hamer, zaag of schroevendraaier. Wat minder bekende dingen als gipsplaatschroeven vind je echter alleen bij de ervaren klusser. Hieronder staan een aantal dingen die niet mogen ontbreken in je gereedschapskist.

 

Het eerste wat niet mag ontbreken in je gereedschapskist, is een waterpas. Het is ontzettend handig om er zo een in bezit te hebben. Je kunt met een waterpas namelijk gelijk zien of iets recht of scheef hangt. Het werkt heel simpel, je hoeft het alleen maar op het betreffende product te leggen. Wanneer het belletje in het midden zit, weet je dat het voorwerp recht hangt of staat. Met een waterpas overkomt het jou nooit meer dat je iets scheef ophangt.

 

Het tweede wat in geen enkele gereedschapskist kan ontbreken, is een dopsleutel. Hiermee maak je moeren en bouten snel los. Er bestaan vaste en losse dopsleutels. Losse dopsleutels hebben zeker de voorkeur. De reden hiervoor is dat je hierbij de dop kunt verwisselen. Je kunt het dus voor allerlei moeren en bouten gebruiken. Een dopsleutel van goede kwaliteit gaat ook nog eens lang mee.

 

Een derde item wat iedere klusser in bezit moet hebben, is een goede schroeftol. Deze kun je gebruiken bij het inbrengen en verwijderen van schroeven. Omdat je er zelf weinig kracht voor nodig hebt, is het gebruiken van een schroeftol veel makkelijker dan wanneer je een schroevendraaier moet gebruiken. Zorg er wel voor dat je altijd een extra accu bij je hebt. Zo kun je altijd rekenen op jouw schroeftol.