Wonen in Spanje

De gedachte is bij iedereen wel eens voorbijgekomen: verhuizen naar het buitenland. De een doet hier niets mee en voor die persoon blijft het bij een fantasie. De ander gaat zijn dromen achterna en maakt er werk van. Die koopt een huis in Spanje en ruilt het koude Nederland in voor het bijna altijd warme Spanje. Zo gek is het niet dat de meeste mensen ervoor kiezen om lekker veilig in Nederland te blijven wonen. Wanneer je verhuist naar het buitenland moet je immers een hoop opgeven. Je hebt hier waarschijnlijk een baan, familie, vrienden en gewoontes. Al deze dingen zullen veranderen wanneer je naar het buitenland verhuist. Je zult daar vast wel weer wat nieuws opbouwen, maar het is wel spannend. Er zijn dan ook maar een paar mensen die deze uitdaging aan durven te gaan.

 

Echter, wanneer het allemaal lukt, voel je je waarschijnlijk gelukkiger dan ooit. Hoe lekker is het om het hele jaar door van de Spaanse zon te kunnen genieten? Er zijn niet veel Nederlanders de wonen in Spanje, maar het is heerlijk om een van die Nederlanders te zijn, toch? Wanneer je in het buitenland woont kun je makkelijk op vakantie in eigen land. Er zijn waarschijnlijk zoveel mooie plekken te ontdekken waar je nog nooit geweest bent! Wanneer je je vrienden en familie mist kun je altijd een ticket terug naar Nederland boeken om ze weer even op te zoeken. Je bent er in een paar uurtjes en duur is het niet.

 

Over het algemeen zijn de huizen in Spanjeeen stuk goedkoper dan de huizen in Nederland. Waarschijnlijk kun je een villa kopen in Spanje van het geld waar je in Nederland een klein appartement van had kunnen kopen, heerlijk toch? In de zomer of in periodes dat je er zelf niet bent, kun je ervoor kiezen om je woning te verhuren of om vrienden en familie langs te laten komen. Tegen een gratis vakantie zeggen ze vast geen nee!