Diverse warmtepompen

Wanneer men graag diverse warmtepompen wilt vergelijken kan men dat op onze website doen. Dat zijn diverse warmtepompen die elk een eigen functie hebben. Dat kunnen warmtepompboilers zijn die een lightversie zijn van een warmtepomp. Het is een duurzaam soort boiler die alleen wordt geïnstalleerd om kraanwater op te warmen. Hieronder kan men meer lezen over dit pompsysteem.

Verder zijn er diverse warmtepompen in de vorm van lucht-lucht warmtepompen. Deze kunnen zowel koelen als verwarmen. Erg handig indien u iets vergelijkbaars wilt hebben als een airco. Ze bestaan uit twee units. Dan is er nog de lucht-water variant die tevens een duurzame wijze heeft van energie genereren. Dan is er nog een water-water versie die twee putten heeft en er is een grond-water versie die ook wel aardwarmtepomp genoemd wordt. De diverse warmtepompen worden hier verder toegelicht.

Werken met lucht

De diverse warmtepompen die met lucht werken zijn de goedkoopste van hun soort. Dat komt doordat er geen flinke ingrepen gedaan hoeven te worden om deze pompsystemen hun werk te laten doen. Ze gebruiken namelijk de buitenlucht als energiebron waar ze de warmte die verspreid aanwezig is kunnen concentreren tot een kleine plek waardoor dit erg gemakkelijk gebruikt kan worden om een kantoor of woning te verwarmen. Het mooie ervan is dat tevens de verwarmde lucht intern kan worden hergebruikt voordat het naar buiten gaat. Dat is bij lucht-lucht warmtepompen het geval die zijn aangesloten op een ventilatieschacht.

Werken met water en aarde

Een andere variant van warmtepomp maakt gebruik van water of een combinatie met aarde. Hiervoor moet flink geboord worden waardoor dit de prijzigste categorie van warmtepompsysteem is. Aan de andere kant zijn ze wel het meest efficiënt en kunnen ze hun geld goed terugverdienen. De put die men moet boren om zover te komen zal rond de 25 en 150 meter diep zijn. Vanaf 50 meter wordt zo’n grond-water warmtepomp of zo’n vergelijkbaar pompsysteem uiterst rendabel. Op die wijze kan men dus van diverse warmtepompen gebruikmaken.