Opklapbare tafel met spiegel maken

Als je niet zo veel ruimte in je kamer of huis hebt, moet je zo efficiënt mogelijk om gaan met de ruimtes. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een hoogslaper aan te schaffen zodat je hieronder een bureau of bank kwijt kan. Daarnaast zal je veel van je spullen in kastjes stoppen om het netjes en ordelijk te houden. In dit artikel laten we je zien hoe je gemakkelijk een spiegel aan de muur en een tafel in één stuk meubilair kan verwerken.

De materialen die je nodig hebt zijn:
– een spiegel
– scharnieren (2 tot 4 stuks)
– twee houten platen
– een aantal schroeven
– een aantal moeren en bouten

Stap 1
Leg een van de platen op de grond en monteer met behulp van de schroeven de scharnieren aan de buitenkant van de houten plaat. Als je een grote spiegel gebruikt heb je ook grotere houten platen nodig. Hierdoor zal je dus ook meer scharnieren moeten gebruiken. Voor een plaat van 60 bij 60 centimeter heb je ongeveer 2 tot 3 scharnieren nodig.

Stap 2
Bij de tweede houten plaat is het nodig om de binnenkant ter grootte van de spiegel uit te zagen.
Leg de spiegel dus op de houten plaat en teken af hoeveel ruimte de spiegel in beslag neemt. Zaag dit vierkant (of cirkel als je een ronde spiegel gebruikt) uit de houten plaat.

Stap 3
Plak vervolgens de spiegel op de eerste houten plaat aan de kant van de scharnieren. Zorg ervoor dat de spiegel precies in het midden komt, anders zal de andere houten plaat tijdens het opvouwen tegen de spiegel aan komen.

Stap 4
Leg de uitgesneden houten plaat nu op de andere plaat, precies zo dat de spiegel in het gat valt. Monteer vervolgens de scharnieren aan elkaar vast.

Stap 5
Monteer nu de houten plaat vast aan de muur met behulp van de moeren en bouten. Nu kan je in de spiegel kijken, als je een tafel nodig hebt kan je de poot uit trekken en dan ontstaat er een tafel.