Rijden in een grote stad

Veel mensen die in vaak in het de randstad of een andere grote stad komen weten dat het heel anders rijdt dan op het in kleine dorpjes en de tussengelegen N-wegen. In het oosten van het land zijn de wegen vaak rustiger en hoef je minde rekening te houden met een heleboel dingen. De kans dat er iets onverwacht gebeurd is veel minder groot. Hiernaast zijn de wegen breder en lopen veel minder straten dood. Vooral mensen die de oudere wijken kennen in bijvoorbeeld in de stad Utrecht, Rotterdam of Amsterdam weten wat een ellende het kan zijn om je een weg te banen tussen deze veel te dunne eenrichtingswegen. Dan heb je het natuurlijk nog maar over een gewone auto. Het kan maar zo zijn dat je dit leest en dat je geregeld in een bakbus, vrachtwagen, bus of iets vergelijkbaar rijdt. Op de rotondes zijn de fietsers moeilijk te zien en achteruitrijden is al helemaal een ramp. Vaak bezitten vergelijkbare voertuigen alleen over twee buitenspiegels. Doordat het een dicht voertuig is aan de achterkant of omdat het voertuig simpelweg te groot is, is er bijna nooit een binnenspiegel aanwezig. In ieder geval niet voor de weg. Ik vind het persoonlijk ook heel vreemd dat de meest voor de hand liggende oplossing ook niet verplicht is. Het gebruik maken van een achteruitrijcameras set. Hierdoor is het voor grote voertuigen een stuk makkelijker om rond te manoeuvreren en zal het aantal ongelukken met dit soort voertuigen explosief dalen. Door gebruik te gaan maken van een achteruitrijcamera draadloos kan een vrachtwagen chauffeur inzicht krijgen in de dode hoek en zie hier in bevindt.

Dit zijn nog maar enkele mogelijkheden en voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is. Met een beetje creativiteit kan je met behulp van zo’n camera een veilige weg en omgeving creëren voor iedereen.