De opmars van refurbished

Tegenwoordig gaat je smartphone helaas niet langer dan twee á drie jaar mee. Na deze periode is je batterij klaar en heb je waarschijnlijk ook wel een paar barsten te pakken. Dan wordt het dus tijd voor een nieuwe telefoon.

 

Duurzaamheid is tegenwoordig heel erg belangrijk, dat weten we allemaal natuurlijk. Dan hebben we het over duurzaam ondernemen, duurzame producten, oftewel alles duurzaam. Dit wisten we natuurlijk allemaal wel, echter is de smartphone wereld er ook op in gaan spelen. Je kan namelijk tegenwoordig ook refurbished smartphones kopen. Dit houdt in dat het toestel volledig is nagekeken en elk onderdeel dat vervangen moest worden vervangen is.

 

Een telefoon moet bij de productie natuurlijk aan veel verschillende eisen voldoen. Daarop wordt de telefoon ook gecontroleerd na het productieproces. Het apparaat moet veilig zijn en alles moet naar behoren functioneren. Wanneer het toch blijkt dat een telefoon niet in orde is dan dient deze te worden afgekeurd. Wat natuurlijk zonde is, waarschijnlijk gaat het maar om een klein mankement. Dat maakt dat de telefoon niet nieuw meer is wanneer het mankement wordt aangepast. Door de kleine reparatie wordt het bijvoorbeeld een iPhone 6S Plus refurbished of iPhone 5C refurbished. Dit maakt dat je een stuk goedkopere smartphone aan kan schaffen.

 

Steeds meer bedrijven gaan zich richten op het hergebruiken en repareren van producten en deze dus ook voor lagere en dus meer toegankelijke prijzen aanbieden. Dit gegeven zorgt er dus voor dat steeds meer mensen smartphones kunnen kopen. Dit zorgt er ook voor dat iedereen beter bereikbaar wordt. Zelfs mensen met minder te besteden kunnen er nu voor kiezen om een smartphone te nemen. Ook kunnen mensen makkelijker een los toestel kopen en daarnaast een sim only abonnement nemen wat er ook voor zorgt dat de maandelijkse lasten omlaag gaan. Er wordt dus veel winst behaald met de refurbished toestellen.