Tweedehands Renault Clio

Als je een tweedehands auto kopen gaat dan is de Renault Clio een goede keuze. Je hebt dan een zeer acceptabele auto tegen een zeer gunstige prijs. Een ideale combinatie voor velen. De Clio is natuurlijk niet echt te bestempelen als gezinsauto. Vaak wordt deze aangeschaft als tweede auto of door mensen die alleen of met zijn tweeën zijn. De Clio is ook een prima stadsauto of dient prima als boodschappenwagen. De auto is snel en wendbaar en je kunt hem gemakkelijk kwijt op de krappe parkeerplaatsen in de krappe straten in de stad.

Veel mensen kopen een nieuwe Renault Clio en daardoor is het aanbod in tweedehands modellen ook erg groot. Natuurlijk is de Clio niet een auto die veel in leaseplannen voor komt, maar er is toch een vrij ruim aanbod in jonge Renault Clio occasions. Veel mensen die een Renault Clio kopen als nieuwe auto hebben op den duur toch een grotere auto nodig. Bijvoorbeeld vanwege gezinsuitbreiding. Eerst voldoet een Clio dan nog prima, maar als er meer mensen of meer spullen mee moeten (denk aan een kinderwagen of een buggy bijvoorbeeld) dan is de auto niet groot genoeg meer en moet er een andere auto komen.

Als je een tweedehands Renault Clio wilt kopen, hoe kun je dan het beste te werk gaan? Want je hebt vast in je hoofd hoe jouw Clio er ongeveer uit moet komen te zien. En hoe vind je dan de Clio die het beste  bij je past? Je kunt naar een dealer bij jou in de buurt gaan en kijken of daar een Clio staat. Maar is dat dan de Clio die jij in gedachten hebt? Dat kan natuurlijk, maar echt waarschijnlijk is het natuurlijk niet. Vaak heb je bij een dealer niet heel veel occasions staan en kun je dus ook niet de auto’s goed gaan vergelijken.

Op het internet heb je veel meer mogelijkheden. Je kunt dan filteren op kenmerken als kleur, prijs, uitvoering, jaartal en kilometerstand en kunt dus zo precies selecteren. Je krijgt dan de resultaten die het beste passen bij jouw wensen en kiest hieruit dan weer de beste auto.