Verschil met een spa bubbelbad

Een spa bubbelbad wordt vaak verward met andere warme baden zoals een hottub, een whirlpool of een jacuzzi. Deze drie hebben alle drie wel dezelfde doelen, namelijk een ontspannende werking door middel van warm water. Deze drie verschillen echter nog wel zeer sterk van elkaar en dat komt vooral door de werking van de baden. Een spa bubbelbad is een bad met warme water, aangevuld met jets waar warme stralen uitkomen en een bubbelmechanisme. Het water zorgt voor een masserende werking, waardoor de spieren in het lichaam goed kunnen ontspannen. Een spa bubbelbad wordt dan ook vaak aangeraden bij mensen die veel stressklachten hebben of veel last hebben van spanningsklachten in het lichaam.

Een hottub is totaal wat anders dan een spa bubbelbad. Dit is eigenlijk gewoon een heel warm bad, waar het water heel lang warm in kan blijven. Je hebt hier geen massagestralen of bubbels, iets wat een spa bubbelbad dus wel heeft. Dan als laatste hebben we nog een jacuzzi. Een jacuzzi is namelijk geen ‘ding’, maar een merk! Een merk van een Amerikaans spa bubbelbad wel te verstaan. Jacuzzi is de veelgebruikte naam in Nederland voor een spa bubbelbad en wordt eigenlijk veel meer gebruikt. Dit is dus wel een spa!