Hulpmiddelen online

De ontwikkelaars van hulpmiddelen blijven steeds weer nieuwe dingen ontwikkelen om het leven van mensen met een handicap of beperking aangenamer en gemakkelijker te maken. Steeds weer worden er nieuwe hulpmiddelen ontwikkeld om handelingen die voor gezonde mensen zo vanzelfsprekend zijn ook voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Er zijn online verschillende webwinkels te vinden waar je een uitgebreide sortering hulpmiddelen kunt vinden, variërend van douchestoelen tot aankleedhulpen, badsteunen en keukenhulpen voor het bereiden van de maaltijd.

Tuinieren met een handicap

Ook wanneer je een beperking hebt kun je genieten van tuinieren. Er zijn hulpmiddelen op de markt waarmee je. Zo zijn er speciale tuinhulpen met een goede grip waarmee je in de tuin kunt werken ook als de kracht in je handen verminderd is. Een handig hulpmiddel is ook een tuinkrukje op wieltjes waarmee je je gemakkelijk kunt verplaatsen.

Lezen en schrijven met hulpmiddelen

Wanneer je door een ziekte of handicap niet meer zo gemakkelijk een pen kunt vasthouden kun je gebruik maken van verschillende penverdikkers. Er is ook een speciale pen verkrijgbaar voor mensen met reumatische aandoeningen. Afhankelijk van wat je prettig vindt zijn er verschillende modellen op de markt waarmee het vasthouden van een pen een stuk makkelijker wordt. Als het lezen een probleem wordt kun je gebruik maken van verschillende vergrootglazen zoals een leeslineaal die ook vergroot of een paginagroot vergrootglas zodat je een bladzijde van ene boek of en brief in één keer kunt vergroten.