Het succes van EDM

EDM staat voor Electronic Dance Music en kan worden gezien als de populaire stroming binnen de elektronische dans muziek. De stroming is pas net opgekomen maar heeft al een aantal gigantische namen voortgebracht zoals: Axwell, Hardwell, Oliver Heldens en Martin Garrix. Het genre kent ongekende populariteit en weet in veel landen de grootste evenementen locaties op te vullen met tienduizenden mensen. Vroeger was het beroep van DJ weggelegd voor nerds die plingeldeuntjes produceerden vanaf een zolderkamer of garagebox, tegenwoordig zijn het de rocksterren van het nieuwe millennium. Privé jets, Ferrari ’s en dure champagne zijn secundaire arbeidsvoorwaarden waar je u tegen zegt.

Met ingang van het nieuwe milenium begon de elektronische muziek aan een inhaalslag. Waar het voor die tijd heel hard knokken was voor een DJ om uberhaupt te mogen op een feestje te mogen draaien werden ze ineens vertegenwoordig in de hitlijsten. Met name in Nederland, Zweden en Frankrijk stonden grote DJ’s op en won het genre snel aan populariteit. De Swedish House Maffia is een voorbeeld van een hitmachine. David Guetta charmeert nog steeds duizenden fans per avond en ook Tiesto en Hardwell vliegen de hele wereld over om hun kunsten te vertonen. De dance scene neemt een steeds groter gedaante aan. Feesten zoals Mysteryland, Tommorowland, Ultra Musicfestival en Amsterdam Dance Event trekken honderdduizenden bezoekers die een aantal dagen achter elkaar los gaan op de dikste beats die uit de speakers worden gepompt.

Bij dit soort feesten doen mensen vaak hun uiterste best om op te vallen in de grote menigte. Dit doen ze door er echt heel goed uit te zien, of door je juist zeer extreem te verkleden. Dat mag en eigenlijk moet dat zelfs vastgelegd worden voor later. Regel daarom een goede EDM Photographer. Zo weet je zeker dat alle momenten van het mooie feestje vast worden gelegd. Remy de klein is zo een dergelijke fotograaf.