Schoorsteen verwijderen

Heb je een schoorsteen in je huis die je er graag uit wilt hebben? Het verwijderen van een schoorsteen is geen gemakkelijke klus. Vooral als je zelf geen ervaring hebt met dergelijke kluswerkzaamheden. Lees hier waarom.

Hoogte van de schoorsteen

Alleen al vanwege de hoogte is het verwijderen van een schoorsteen een gevaarlijke klus. Professionals die voor hun werk dagelijks zo hoog op een dak staan zijn hier aan gewend, en hebben er geen problemen mee. Maar voor mensen die dit niet gewend zijn is het een ander verhaal. Je zou zomaar van het dak af kunnen vallen, en hierbij zeer ernstige verwondingen oplopen. En dat wil je natuurlijk niet.

Schade

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat een schoorsteen een gemetselde schacht is die rust op een fundament in een kruipruimte. Wanneer je er dus een stuk tussenuit haalt, zweeft het bovenliggende gedeelte als het ware in de ruimte. Het wordt enkel op zijn plaats gehouden door het cement waar mee het aan de achterkant tegen de muur zit gemetseld. Als je niet gewend bent met dit soort klusjes dan zou je zomaar onherstelbare schade aan je woning kunnen brengen.

Professional schoorsteen verwijderen

Om deze redenen is het ook verstand om voor het verwijderen van een schoorsteen een deskundige/professional te raadplegen. Deze weet precies hoe die alles moet doen, en zal de schoorsteen op een gemakkelijke en veilige manier uit je woning kunnen verwijderen. Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat je zelf geen verwondingen zal oplopen, en dat je woning ook geen schade wordt toegebracht.