Hoe neem je afscheid van Facebook

Een leven zonder Facebook is voor sommige mensen haast niet meer voor te stellen. Duizenden Facebook gebruikers starten en eindigen hun dag met het nog even checken van hun account. Maar wat doe je als je er eigenlijk een beetje op uitgekeken raakt? Besluit je dan om maar niets meer te liken? Verander je je instellingen zodat je geen updates meer ontvangt? Of neem je een meer drastisch besluit en wil je je account helemaal van Facebook verwijderen? Realiseer je wel, dat het verwijderen van je Facebook account wat ingewikkelder is, dan het aanmaken ervan. Waarschijnlijk heeft Facebook zelf ook graag veel vrienden ofwel gebruikers.

Verwijderen is definitief

Alvorens je je account ook daadwerkelijk gaat verwijderen, is het wel belangrijk om je goed te realiseren dat je account van Facebook verwijderen wel van definitieve aard is. Heb je zelf belangrijke gebeurtenissen gedeeld en heb je daarop leuke reacties gekregen? Dan is het wellicht een idee om deze te kopiëren of uit te printen. Want, als je je account verwijdert is dit echt permanent. Dit houdt in dat je dan dus alles verwijdert.

Bedenktijd

Sympathiek is wel dat je nog veertien dagen bedenktijd krijgt. Gedurende deze periode mag je dan niet op Facebook actief zijn. Ben je binnen die veertien dagen wel actief, dan wordt je account namelijk gewoon weer geactiveerd. Blijf je keurig twee weken van Facebook af, dan wordt je account dus uiteindelijk definitief verwijderd. En zul jij, met al je bijbehorende posts, likes en foto’s permanent van Facebook verdwijnen.