Luxe vakantie in India ideeën

Als u op zoek bent naar een luxe en comfortabele vakantie zijn er vele mogelijkheden. U kunt kiezen voor een luxe hotel aan zee in een warm land, een prachtige stedentrip of een luxe, individuele vakantie waar u echt iets van het land ziet. In dit artikel enkele ideeën voor een luxe vakantie.

Luxe vakantie India

Maak eens kennis met het fascinerende India. Het prachtige land krijgt vaak niet de erkenning die het verdient. Zo heeft India prachtige, imposante architectuur en een gastvrije en kleurrijke bevolking. Het land kenmerkt zich door spiritualiteit en prachtige natuur. Bij een reis naar India kunt u het beste kiezen voor een individuele reis in plaats van een groepsreis omdat u zo meer tijd heeft om alle bezienswaardigheden op uw gemak te bekijken. Er zijn verschillende gedeelten van India die een bezoek meer dan waard zijn.

De Himalaya’s

Ervaar het spirituele India pas echt in de Himalaya’s en bezoek de religieuze bezienswaardigheden in Paragpur of het filososfische Rishikesh tijdens een luxe individuele reis naar de Himalaya’s. De Himalaya is een gebergte in het zuiden van Azië en speelt een belangrijke rol in de Indiase en Tibetaanse mythologie, religie en literatuur. De naam Himalaya is een samenvoeging van de woorden Hima en Layas en betekent letterlijk woonplaats in de sneeuw. Het bezoeken van de Himalaya’s is een verrijkende en interessante ervaring.

Treinreis door India

Een treinreis door India is een unieke ervaring. Een luxe trein waarin u comfortabel kunt overnachten brengt u van de ene interessante bestemming in India naar de andere terwijl het culinaire gedeelte volledig voor u wordt verzorgt. Het mooie aan een treinreis is dat u wordt vervoerd, kunt genieten van de omgeving terwijl u toch niets zelf hoeft te doen. Op verschillende dagen zijn er interessante activiteiten zoals een stadsbezichtiging of een bezoek aan een vogelreservaat.