Online een vaatwasser kopen

Een vaatwasser is natuurlijk ontzettend handig, het bespaart je iedere dag veel tijd. Tegenwoordig zijn vaatwasser geen luxe, bijna ieder huishouden in Nederland heeft er een. Is jouw vaatwasser aan vervanging toe of ben je op zoek naar je eerste vaatwasser? Hier lees je waar je op moet letten.

Wat is belangrijk om op te letten bij het kopen??

Het uiterlijk van het apparaat

Een vaatwasser moet wel passen bij je keuken. Je hebt inbouw vaatwassers en vrijstaande vaatwassers. Inbouw vaatwassers zijn prima ter vervanging van je huidige vaatwasser. Vrijstaande vaatwassers moeten wel goed bij je keuken passen.

Water en energie verbruik

Erg belangrijk is het verbruik van water en energie. Vaak zijn goedkope vaatwassers duur in gebruik en zijn duurdere vaatwassers goedkoper in gebruik. Dit geldt niet altijd! De duurdere vaatwassers krijgen dan vaak de energieklasse A (energie zuinig, waarbij minder energiezuinige vaatwassers het label G krijgen). Duurdere vaatwassers kunnen vaak beter schoonmaken met lagere temperaturen en drogen efficiënter. Zeker voor de milieubewuste Nederlanders onder ons is energieklasse A een must.

Bediening en wasprogramma’s

Verder is het belangrijk dat de vaatwasser makkelijk te bedienen is. Er zijn vaak verschillende programma’s voor bijvoorbeeld een volle vaatwasser, een kleine vaat en uitgestelde wasbeurten. Handige functies zijn onder andere om ’s nachts (tegen nachttarief) de vaatwasser te laten draaien omdat dit goedkoper is.