Je hebt printers en printers

Printers komen voor in allerlei soorten en maten. Sommige zijn erg specifiek voor een bepaalde industrie. Voor de voedingsindustrie heb je bijvoorbeeld andere printers nodig dan voor elektronica. Deze printers moeten geschikt zijn voor de verschillende printondergronden.

Op versproducten in de supermarkt moet je kunnen vinden wat de uiterste houdbaarheidsdatum is van een product. En hoelang een product nog houdbaar is na opening. Daar heb je speciale tht printers voor. Je wilt als consument toch de zekerheid dat het product, dat je net hebt aangeschaft, op zijn minst vers is.

Bij productieprocessen worden producten ook gecodeerd met speciale printers. Het is dan van belang dat nagezocht kan worden, dat als er wat mis gegaan is in een productielijn, welke producten het dan betreft. Als het goed is, worden deze producten dan al vernietigd voordat het de consument kan bereiken. Niet alleen voor de mogelijke imagoschade is dat slim om te doen maar vooral bij farmaceutische producten bestaat er gevaar dat iemand er zelfs door kan overlijden. Bij de productie van electronica zal het niet zo’n vaart lopen maar het is dan voornamelijk vervelend als een product niet werkt.

Binnen de electronica branche moet ook alles gecodeerd worden, zelfs de kabels. Ook voor kabels bestaan speciale printers, de kabel printers. Die print die kleine lettertjes die je soms op kabels ziet staan.

Andere specialistische printers zijn bar code printers. De bar codes zie je misschien wel dagelijks in de supermarkt. Dit is voor de caissières heel handig. Zo hoeven zij niet zelf de prijzen van de artikelen te onthouden. Dit gegeven staat centraal ergens opslagen en ook de aanbiedingen op dit product zijn opgeslagen. Dit is fijn voor u want dan hoeft u zelf niet in de gaten te houden of een product in de aanbieding is.