Vertrouwd uw gegevens laten vernietigen

Wilt u vertrouwd uw harde schijf vernietigen dan is het verstandig om is te denken aan harde schijf vernietiging. Veel apparaten slaan data op en tussen al deze data is het mogelijk dat er gevoelige data staat. Het is daarom van groot belang dat de data eerst zorgvuldig wordt gewist en daarna wordt vernietigd. Om dit proces goed te laten verlopen zijn er veel verschillende bedrijven actief die dit voor u kunnen faciliteren, het is echter wel van belang dat deze bedrijven de juiste certificaten op zak hebben om deze diensten uit te voeren, daarom raden wij het u altijd aan voortijdig goed te checken of een bedrijf aan de gevraagde eisen voldoet.

Uw harde schijf laten vernietigen door een erkend bedrijf

Zoals in de bovenstaande alinea al werd aangegeven is het belangrijk dat u uw gegevens (harde schijf) laat vernietigen door een erkend bedrijf. Naast de certificaten die het bedrijf nodig heeft is het van groot beland dat het bedrijf de juiste apparatuur in huis heeft om uw data te vernietigen. De harde schijf dient verpulverd te worden, waarna hij daarna in afgesloten transport naar de verbrandingsoven wordt gebracht. Twijfel dus niet langer of u uw data moet laten vernietigen.