Gezond blijven met supplementen die goed bij jou passen

Wat zijn dat eigenlijk, voedingssupplementen? Zoals je misschien wel of niet weet, zijn ze er in allerlei soorten en maten. De bekendste vorm is misschien wel de gewone pil, maar er zijn ook capsules, drankjes en zelfs poeders beschikbaar die allemaal dit doel dienen. De mercola voedingssupplementen bestaan uit allerlei ingrediënten, waarvan vitaminen misschien wel de bekendste zijn. Echter, ook bioactieve stoffen en mineralen worden verwerkt in supplementen. De bekendste en ook de meeste gebruikte supplementen zijn waarschijnlijk wel de Multi vitaminepillen, die een totaalaanbod aan vitaminen bieden om eventuele tekorten aan te vullen.

De meeste mensen hebben geen supplementen of voedingssupplementen nodig. maar voor de mensen die wel een tekort hebben, zijn now foods supplementen een waardevolle toevoeging op hun leef- en voedingspatroon. Bovendien zijn de stoffen die we uit voedingssupplementen halen, net zo goed als de stoffen die we uit natuurlijke producten halen. Het is zelfs zo dat deze synthetische stoffen nog iets makkelijker door het lichaam worden opgenomen dan dezelfde stoffen uit natuurlijke bron. Alsnog is het altijd beter om zoveel mogelijk te proberen alles binnen te krijgen met je gewone eten en drinken. Echter waar dit voor sommige mensen niet tot de mogelijkheden behoort, is het fijn om te weten dat deze tekorten relatief makkelijk kunnen worden aangevuld door het gebruik van voedingssupplementen. Voor sommige groepen kan het gebruik van supplementen dus echt voordelen opleveren.

Voor mensen die bijvoorbeeld heel weinig vis eten of zelfs geen vis eten, kan het nuttig zijn om dit tekort aan te vullen met visoliecapsules. In vis zitten namelijk essentiële omega vetten die je nodig hebt voor een gezond lijf en niet uit andere voedingsstoffen kunt halen. Het fijne hier is dat de supplementen zelf geurloos en smaakloos zijn en je dus alleen het goede uit vis binnenkrijgt, zonder de smaak van vis die je misschien niet prettig vind.