Een eigen leven leiden

Een verslaving is iets waar je zeer zorgvuldig mee te werk moet gaan. Een verslaving kan enorm gevaarlijk zijn, en het kan jouw hele leven bepalen. Het is daarom zaak dat zodra jij zelf doorhebt dat jij verslaafd bent, dat jij hiervan zo snel mogelijk van probeert af te kicken. Een verslaving zorgt vaak voor enorm slechte zaken, waardoor jij bijvoorbeeld jouw familie verliest, of geen geld meer over houdt voor bijvoorbeeld eten en drinken. Echter zijn er natuurlijk ook positieve verslavingen, maar bij negatieve verslavingen moet jij altijd zo snel mogelijk proberen in te grijpen.

Slechte verslavingen

Verslavingen die enorm slecht kunnen zijn voor jou als persoon, zijn bijvoorbeeld verslavingen aan gokken of drugs. Deze verslavingen zijn enorm slecht voor een persoon, en kunnen een hele leven beïnvloeden. Dit wilt zeggen dat deze mensen gelieve hun geld gaan uitgeven aan drugs of gokken, dan dat zij met dit geld hun gezin onderhouden, of bijvoorbeeld eten of drinken voor hun eigen kopen. Het is daarom zaak om altijd goed in te schatten wanneer iemand, of jijzelf verslaafd is.

Ben jij verslaafd, of ken jij iemand die verslaafd is? Meld je dan direct aan bij een verslavingszorg en laat je behandelen door de juiste mensen. Stichting Miroya is zo’n verslavingszorg die jou kan helpen.