Gras

Het is natuurlijk altijd lekker om even in de tuin te zitten. Zeker als je net een mooi gazon hebt gelegd. Dit laatste kun je vanzelfsprekend ook laten doen. Bij Graszoden Kopen heb je snel weer een groene tuin met de juiste graszoden. Tegenwoordig hebben veel mensen stenen. Dit is lekker makkelijk en kost weinig tijd voor onderhoud. Dit is wel een vergissing zowel bij stenen als bij graszoden vergt een stukje onderhoud. Bij stenen kun je bij achterstallig onderhoud te maken krijgen met onkruid. Bij graszoden kun je te maken krijgen met mos en kale plekken in het gazon.

Graszoden Onderhoud

Een mooi stuk grond met graszoden moet op de juiste wijze worden onderhouden. Een belangrijk punt is dat het grasveld moet worden bemest. Het gras moet regelmatig worden voorzien van de juiste voeding. Je kunt gebruik maken van meststof of koemest. Je kunt zelf goed zien wanneer het gras gemest moet worden. Als de kleur van het gras lichtgroen of geel is, is het in feite de hoogste tijd om het te bemesten. Daarnaast moet het gras regelmatig gemaaid worden. Wanneer weet je nou of je moet maaien? Het gras moet gemaaid worden als de hoogte van het gras dubbel zo hoog is als wanneer het net gemaaid is.

Ook is het belangrijk om het gras te sproeien. Dit gebeurt alleen in droge tijden. Na ongeveer vier tot zes weken moet het gras water krijgen en dit doe je dan een keer per week. Nog een belangrijk punt is onkruidbestrijding. De meest voorkomende onkruiden zijn: paardenbloemen, klaver en madeliefjes. De beste methode om onkruid te voorkomen, is het verwijderen wanneer je ze met het oog ziet. Vooral in het voorjaar zie je dit opkomen. Doe dit natuurlijk wel zo voorzichtig mogelijk, zodat het grasmat niet beschadigd wordt. Als het gras goed is bemest, zullen de kale plekken snel weer dichtgroeien. Als je het goed bij houd zul je op deze manier ervoor zorgen dat het gras mooi groen blijft. Meer tips over onderhoud van uw graszoden vindt u hier.