Onnodig gemaakte kilometers

Afgelopen jaar is er bij ons op de onderneming enorm veel gefraudeerd door werknemers met de bedrijfsauto’s. Iedereen bij ons op de onderneming heeft een tankpas van de baas gekregen, waarmee hij of zij kan tanken indien nodig. Echter mag alleen getankt worden bij zaken die betrekking hebben tot het bedrijf, en er mag dus geen gebruik gemaakt worden van de tankpas in geval van privézaken. Echter gebeurde dit vorig jaar wel enorm, waardoor mijn baas een enorme kostenpost had aan alleen de tankpasjes.

Voorkomen van onnodig gemaakte kilometers

Sinds kort heeft de baas in al onze auto’s een rittenregistratie systeem aangebracht. Op deze manier kan onze baas ons altijd volgen, en kunnen wij niet meer de onnodige kilometers maken, of het gebruik maken van de auto voor privé zaken. Er is een heel erg verscherpt toezicht gekomen op de bedrijfsauto’s, waardoor er niet meer veelvuldig gebruik gemaakt kan worden van de tankpas. Dit is ook terug te zien aan de uitgaves aan de tank, want deze is opeens enorm gedaald en iedereen maakt alleen gebruik van de auto zodat dit nodig is voor het werk.

Wil ook jij kilometerregistratie in uw bedrijfsauto’s? Klik dan voor meer informatie op de linkjes in dit bovenstaande blog.