Functie van een sprekend uurwerk

Afgelopen jaar heb ik speciaal voor de verjaardag van mijn vrouw haar een sprekend horloge gekocht. Mijn vrouw is inmiddels al 65 jaar en haar ogen worden natuurlijk een stuk minder. Ze kon al een tijdje niet meer goed zien hoe laat het precies was, zodra je dat aan haar vroeg. Dit was dus de ideale cadeau voor haar. Maar wat is nou precies een sprekend horloge?

Functie van een sprekend horloge

De functie van een sprekend horloge kun je natuurlijk ook uit de naam halen. Een sprekend horloge is speciaal ontworpen voor diegene die slechte ogen hebben, en niet meer de kleine cijfertjes op hun horloge kunnen lezen. Door middel van het drukken op een bepaalde knop zal een horloge toch functioneel zijn voor diegene die de horloge draagt.

Functie van een sprekende klok

De functie van een sprekende klok is dat de klok op commando u verteld hoe laat het is. Stel dat u of uw man/vrouw slechte ogen heeft, dan biedt een sprekende klok u de ideale uitkomst. Door middel van het drukken op een knop, zal de sprekende klok u vertellen hoe laat het is. Hierdoor hoeft u geen moeite te doen om de kleine cijfertjes van uw klok te lezen, maar weet u wel op welk tijdstip u leeft.