Grote hoeveelheden data verzamelen in Excel

In Excel kunt u grote hoeveelheden data verzamelen, maar een vervolgstap is om ook daadwerkelijk (statistische) connecties te ontdekken. Dit zoeken naar (statistische) verbanden in veel data wordt data mining genoemd. Hierbij worden, met behulp van een programma zoals Powerpivot voor Excel 2010, modellen gemaakt. Deze modellen beschrijven de werkelijkheid zo nauwkeurig als mogelijk. Daarnaast brengen zij variabelen in kaart waarmee u grip kunt krijgen op uw bedrijf. Ook kan Powerpivot middels data mining gerichte voorspellingen doen voor de toekomst van uw onderneming.

Met Powerpivot kunt u heel ver gaan in deze berekeningen. Heeft u voor uw bedrijf een marketingcampagne in gedachten, dan kunt u middels data mining inschatten hoe succesvol deze campagne gaat zijn. Maar het is bijvoorbeeld ook een optie om een voorspelling te krijgen van de afzet in verschillende regio’s. Als met Powerpivot voor Excel 2010 een goed model voor data mining wordt gemaakt, dan kunt u weloverwogen beslissingen nemen. Met Powerpivot kunt u uitkomsten hebben waar u direct iets mee kunt. De uitkomsten van data mining geven u dan een duidelijk antwoord op uw vraag, in plaats van dat de uitkomsten alleen maar meer vragen oproepen. Het is met Powerpivot voor Excel 2010 ook mogelijk om gegevens te combineren met databronnen van externen.

Het grootste voordeel van Powerpivot is dat u snel resultaten ziet, waarmee u aanzienlijk kunt besparen. Blijkt uit het proces van data mining dat een bepaalde actie niets op gaat leveren, dan kunt u uzelf de hiermee gepaard gaande uitgaven besparen. Lees op Blackbrick.nl meer informatie over Powerpivot.