Waarom je auto naar de sloperij?

Je zou wel gek zijn als je jouw auto niet naar de sloop brengt. De reden is nochtans zonneklaar. Je betaalt onnodig geld en je loopt onnodige risico’s op het krijgen van boetes. Een auto die afgedankt is hoort niet op de weg en ook niet in de garage onder een dikke laag stof. Een auto die afgedankt is kost onnodig geld omdat je belasting moet betalen: wegenbelasting. Ook krijg je hoge boetes als de politie je betrapt als jij rondrijdt in een potentiële schrootauto.

Daarnaast denken nog veel mensen dat het afleveren van een auto bij de sloop geld kost. Dit is een groot misverstand. Mensen hebben deze denkwijze omdat ze geld moeten betalen voor het afval welke ze bij de gemeente brengen. In dit soort situaties betaal je inderdaad geld, maar voor een sloopauto krijg je juist geld. Ook Bij Van der Ven Autorecycling B.V. Het zou dan dom zijn om hier geen gebruik van te maken en dit voordeeltje aan je voorbij te laten gaan.

Haal het dus niet in je hoofd om de auto ergens in de natuur te dumpen, maar wees verstandig en pak dat (kleine) voordeeltje mee door naar een sloperij te stappen. En dat kleine voordeeltje kan een groot voordeel worden als je een sloopauto aflevert dat nog een economische waarde heeft. Maak wel een onderscheid tussen het begrip schadeauto en sloopauto. Bij een schadeauto kun je namelijk nog meer geld vragen. Dan kan het zelfs gaan om nieuwe BMW’s die naar de sloop worden gebracht.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230